Poddavsnitt

Här hittar du alla poddavsnitt av Passion for Travel:

Passion for Travel Charlotte och Lena

Avsnitt 1. Vilka är Passion for Travel:

Välkommen till det första avsnittet av Passion for Travel där får du veta vilka vi två är som ligger bakom podden och varför vi har valt att starta en resepodd tillsammans. Vi som har podden är Lena Mägiste som är grundare och vd på resebyrån LM Travel i Stockholm och Charlotte Lundquist, före detta flygvärdinna men som nu driver en av Sveriges största resebloggar Readyfortakeoff och har eget företag i samma namn.  

I premiäravsnittet diskuterar vi det som de flesta drömmer om att kunna göra just nu, nämligen att börja resa igen på ett tryggt och säkert sätt! Lyssna här:

Avsnitt 2: Staycations i Sverige

I detta avsnitt diskuterar vi semester och staycationtips, pratar om ordet hemester och svemester samt spanar resetrender i Sverige. Har vi några resor inbokade och vart isåfall? Vågar vi resa i sommar med tanke på vaccinstatusen och vad säger UD? Vi delar med oss av våra allra bästa guldkorn på hotell och resmål i Sverige som vi rekommenderar er lyssnare att upptäcka och som är värt att besöka. Du får även ta del av våra topp 3 personliga semesterfavoriter för staycations. 

Avsnitt 3: Bucketlist

Vi diskuterar bucketlist. Vad är en bucketlist och hur och varför börjar man med en bucketlist? Du får ta del av våra bästa restips från de drömresor vi har gjort och några av de drömresor som finns kvar att upptäcka på våra bucketlists. Det här är verkligen vår passion, det är det här vi brinner för – att resa och att få dela med oss av våra egna personliga reseupplevelser. Kanske hittar du inspiration till din nästa drömresa i dagens avsnitt?

Avsnitt 4: Resa hållbart

Hur kan man resa mer hållbart och tänka miljövänligt när man reser? Det tar vi upp i dagens avsnitt och ger er massor med tips på saker att tänka på för dig som vill resa mer hållbart och klimatsmart. 

Avsnitt 5: Resa med hund

Ska du semestra med hunden i sommar? Kanske till och med flyga med din fyrbenta vän? Då ska du lyssna på veckans avsnitt som handlar om att flyga med hund. Vi tar upp alla möjliga tänkbara frågor kring att flyga med hund, vilka regler som gäller och vad man måste tänka på innan och under en flygresa med hund. Dessutom ger vi dom bästa tipsen för att lyckas tryggt och säkert med din hund i kabinen. Missa inte detta!

Avsnitt 6: Våra bästa och smartaste packningstips inför resan

Våra bästa och smartaste packningstips inför resan. Du får ta del av flera bra tips om hur du bäst packar din resväska och vad du bör ha med dig i handbagaget inför en flygresa utomlands. Dags för semester? Packa som ett proffs!

Avsnitt 7: Boktips med resetema att läsa på resan


Dröm dig bort till nya och intressanta resmål genom böcker eller bli inspirerad av några entreprenörer inom resebranschen. Vad passar inte bättre än att slappna av i en solstol med en god bok under sommarledigheten? Vi ger dig våra bästa boktips med resetema.

Lena Mägiste

Lena Mägiste

Lena Mägiste är VD och grundare till LM Travel resebyrå i Stockholm.

Charlotte Lundquist

Readyfortakeoff

Charlotte Lundquist driver resebloggen www.readyfortakeoff.se som är en av Sveriges största resebloggar. Hon har tidigare arbetat som flygvärdinna för både SAS och Qatar Airways och driver nu eget företag med Readyfortakeoff.